Günün Sözü :

buy viagra tablet

best place to buy viagra online

buy accutane europe

accutane without insurance reddit link buy accutane uk

buy naltrexone uk

buy naltrexone uk

accutane without birth control reddit

accutane without side effects click here accutane without dermatologist

purchase abortion pill online uk

purchase abortion pill online uk westshoreprimarycare.com abortion pill online

cheap abortion pill

buy abortion pill uk read order abortion pill
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir)

Dini Bilgiler

Bu sayfada yayınlanan dini bilgiler çeşitli kaynaklardan titizlikle derlenerek siteye eklenmiştir.



21.12.2011


Kitaplara İman


fjrigjwwe9r1dini_bilgiler:yazi

İmanın altı şartından üçüncüsü, Allah'ın kitaplarına inanmaktır. Yüce Allah, kullarına peygamberleri aracılığıyla kitaplar göndermiştir. Bu kitaplarda, Allah'ın emirleri ve yasakları bildirilmiş, kulların yapması gereken görevler öğretilmiş, dünya ve ahirette mutlu olmanın yolları gösterilmiştir.

Biz müslümanlar, peygamberlere gönderilen kitapların hepsine inanıyoruz. Ancak, Kur'an-ı Kerim'den başka diğer ilâhi kitapların sonradan bozulduğunu ve değiştirildiğini de biliyoruz. Kur'an-ı Kerim ise, Peygamberimize indirildiği gibi titizlikle korunmuş ve hiç bir değişikliğe uğramamıştır.

Allah tarafından peygamberlere gönderilen kitaplardan bazıları birkaç sayfadan meydana gelen küçük kitaplardır.

Peygamberlere Gönderilen Sahifeler:

1) 10 sahife, Âdem Aleyhisselâm'a,

2) 50 sahife, Şit Aleyhisselâm'a,

3) 30 sahife, İdris Aleyhisselâm'a,

4) 10 sahife, İbrahim Aleyhisselâm'a,

gönderilmiştir. Bunların toplamı 100 sahifedir.

Peygamberlere Gönderilen Dört Büyük Kitap:

1) Tevrat, Musa Aleyhisselâm'a,

2) Zebur, Dâvut Aleyhisselâm'a,

3) İncil, İsâ Aleyhisselâm'a,

4) Kur'an-ı Kerim, bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselâm'a, gönderilmiştir.

Kur'an-ı Kerim'in Özellikleri

En son ve en büyük peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)'e Allah tarafından gönderilen Kur'an-ı Kerim Müslümanlığın kutsal kitabıdır.

Kur'an-ı Kerim'i diğer ilâhi kitaplardan ayıran ve üstün kılan birçok özellikler vardır.

Bu özelliklerin başlıcaları şunlardır:

a) Kur'an-ı Kerim Peygamberimize indiği gibi hiç bir değişikliğe uğramadan bize kadar gelmiştir. Kıyamete kadar da bozulmadan devam edecektir. Öteki kutsal kitaplardan bazıları tamamen kaybolmuş, bazıları da birçok değişikliklere uğrayarak bozulmuş ve hiçbiri Allah'tan gönderildiği gibi muhafaza edilememiştir.

Kur'an-ı Kerim'i koruyacağını Yüce Allah, şu ayetle teminat altına almıştır: "Kur'an-ı sana Biz indirdik, onun koruyucusu da Biziz". (Hicr sûresi, 9)

Gerçekten de Allah, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i günümüze kadar korudu, kıyamete kadar da koruyacaktır.

b) Kur'an-ı Kerim toplu olarak değil, zaman ve olaylara göre ayetler ve sûreler halinde parça parça inmiştir. Bu durum, onun kolayca ezberlenmesini ve anlaşılmasını sağlamıştır.

c) Kur'an-ı Kerim son ilahî kitaptır. Ondan sonra başka kitap gelmeyecektir. Kur'an'ın hükümleri kıyamete kadar geçerli olacak, değişmeyecektir. Önceki kitaplar ise belirli bir zaman için gönderilmişti.

d) Kur'an-ı Kerim, bütün insanlığa gönderilen bir kitaptır. Her asrın ihtiyaçlarını karşılayacak hakikat ve hikmetlerle doludur.

Kur'an-ı Kerim'e Karşı Görevlerimiz

1) Her müslüman, Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın sözü olduğunu bilmeli ve tecvid kurallarına uygun olarak Kur'an'ı yanlışsız okumalıdır.

2) Kur'an-ı Kerim'i abdestli olarak eline alıp "Eûzü-besmele" ile okumaya başlamalıdır. Kur'an'ı okurken mümkünse kıbleye karşı dönmeli ve son derece edepli, saygılı olmalı ve anlamını öğrenmeye çalışmalıdır.

3) Kur'an-ı Kerim, temiz yerlerde okunmalı; başka işlerle meşgul olup, dinlemeyen kimselerin yanında ve pis yerlerde okunmamalıdır.

4) Kur'an-ı Kerim, yüksek ve temiz yerlerde bulundurulmalı, hürmetsizlik sayılacak yerlere konulmamalıdır.

5) Kur'an'ın yap dediklerini yapmalı, yapma dediklerinden sakınmalı, Kur'an'ın ahlâk ilkelerine uygun hareket etmelidir.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a Paylaş Myspace'e Paylaş Delicious'a Paylaş Friend Feed'e Paylaş Technoratiye Paylaş Digg'de Paylaş

Sayfa Başı
14.12.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:42   İkindi : 15:23
Güneş : 08:14   Akşam : 17:43
Öğle : 13:04   Yatsı : 19:10
      Duyurular
12.12.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’in özü sevgidir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
05.12.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Mekke’den izlenimler" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
28.11.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kuran’dan sonra dayanagimiz: Hadisler" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan oku
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 1734
Bugün : 5050
Bu Ay : 227833
Bu Yıl : 5262306
Toplam : 191668800
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük