Günün Sözü :

buy antidepressant

amitriptyline without prescription website amitriptyline 25mg

amoxicillin 500mg capsules for humans

amoxicillin

tamoxifen uk smpc

mail online tamoxifen

naltrexone buy online

buy naltrexone 3mg open buy naltrexone without prescription

antidepressant online delivery

antidepressant online delivery archive.2y.net buy sertraline
Zekat İslam'ın köprüsüdür.(Keşfü'l Hafa, 1: 1416)
Basından

Hatipoğlu'ndan 'borsa' uyarısı / (memleket.com.tr , 26.07.2012)

27.07.2012

Kaynak

Borsada yatırım yapmanın haram olup olmadığının, yatırım yapılan şirketin faaliyet alanına göre belirleneceğini söyleyen Hatipoğlu


A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu kişisel finans programı Para Durumu, tanınmış ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu konuk etti. 'İslam'da para' konusunun  irdelendiği programda, borsa ve faiz konusu ele alındı. Borsada yatırım yapmanın haram olup olmadığının , yatırım yapılan şirketin faaliyet alanına göre belirleneceğini söyleyen Hatipoğlu, faizin ise her türlüsünün haram kabul edildiğini dile getirdi.

"BORSADA HARAM STATÜSÜNDE İŞ YAPAN ŞİRKETLERE YATIRIM YAPMAK HARAMDIR"

"Borsada bir risk var, kar ya da zarar edebilme riski. Borsada alınan hisse senetlerinin reel bir değeri, sermayesi vardır. Borsada yatırım yaparken, üzerinde sermaye hareketi yapmış olunan şirket temel itibariyle İslam'a aykırı ve haram statüsü içeren bir iş yapıyorsa onun borsadaki değeri de ona göre haramdır. Mesela içki üretiyorsa siz o sermaye hareketi içerisinde olamazsınız. Ama diyelim ki kağıt üretiyorsa, bunun içinde olmak dinen haram değildir. O bir ticarettir. Onu yapabilirsiniz sakıncalı değildir."


"FAİZİN HER TÜRLÜSÜ HARAMDIR"

"Faiz faizdir. Allah helali helal, haramı haram kılmış, aradaki ölçüyü koymuştur. Hz. Peygamber de veda haccında faizin her türlüsü ayaklarımın altında diyor. Faizin türleri vardır. Hz. Peygamber tümünü yasaklıyor. Enflasyon kadarınca zarara uğrayacağını düşünen bir insan Borçlanırken değer kaybetmeyeceği bir metayı esas almak suretiyle borçlanabilir. Enflasyon kadar faiz de faizdir. Kimse onu faiz statüsünden çıkaramaz."

22.02.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:17   İkindi : 16:23
Güneş : 07:42   Akşam : 18:53
Öğle : 13:23   Yatsı : 20:13
      Duyurular
21.02.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Allah sadik kulunu korur" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
14.02.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Onlar ayaktayken secde eder gibiydiler" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan ok
Devamı...
07.02.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kurtulus sahih Islam’dadir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 5135
Bugün : 4519
Bu Ay : 245087
Bu Yıl : 394707
Toplam : 186801201
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük